آثار | شنیدنی
دربارهی «درخت سرو بودم»
روخوانی ثمین باغچهبان از متنی به قلم خودش، دربارهی زبان و موسیقی و یکی از آثارش به نام «درخت سرو بودم». قطعهای که بر اساس دو دوبیتی و برای سوپرانو و ارکستر زهی ساخته بود.
روشنگر تاریکیها
بخش اول نسخهی صوتی «روشنگر تاریکیها» را با صدای یکتا اعتمادی و روشنک کیمنش بشنوید. بخش دوم این نسخه صوتی این کتاب شامل خودنوشتهای جبار بهزودی نتشر میشود.
رباعیات جبار باغچهبان
نسخهی صوتی رباعیات جبار باغچهبان با صدای فرزندش ثمین و همراه با پیشگفتار او از روی یک ضبط خانگی تهیه شده است. فایل پیدیاف این رباعیات نیز در وبسایت خانه باغچهبان موجود است.
روایتی از شکوفایی و رنج
در این پادکست که به کوشش امید احسانی تهیه شده و در سایت آسو منتشر شده است، داستانهایی از زبان احمد پژمان، ثمینه باغچهبان و کاوه باغچهبان دربارهی ثمین و اِولین باغچهبان میشنوید.
درخت سرو بودم
این اثر موسیقایی ساختهای است از ثمین باغچهبان بر اساس دو دوبیتی بومی ایرانی و برای سوپرانو تکخوان (با صدای اِولین باغچهبان)، کُر زنان، ارکستر زهی، فلوت، کلارینت، هارپ و صداهای الکترونیک.
چهارشنبهسوری
پس از درگذشتِ ثمین، با تلاشهای مستمرِ کاوه و همیاری اِولین «چهارشنبهسوری» بازیابی، تنظیم و اجرا شد. مجموعهای که در نهایت در اسفند ۱۳۹۴ با طرح جلدی از پرویز کلانتری منتشر شد.
نوروزها و مرغی بر شاخه درخت
نسخهی صوتیِ یکی از داستانهای کتاب «نوروزها و ...» نوشتهی ثمین باغچهبان که همراه با تصویرسازی زیبای یار دیرینهاش، پرویز کلانتری، در سال ۱۳۶۱ توسط انتشارات «تصویر و صدا» منتشر شد.
نوروز تو راهه
پس از سالها کوشش و پیگیری نسخهی اصلی مجموعهی «رنگینکمون» از روی حلقهی ضبطِ وین بازیابی شده و با مسترینگ تازه آماده است. قطعهی «نوروز تو راهه» را با مسترینگ تازه بشنوید.
بابا برفی
این داستان صوتی بر اساس قصهای از جبار باغچهبان، همراه با موسیقی احمد پژمان و قصهگوییِ فریدون دائمی در سال ۱۳۵۱ توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید و منتشر شده است.
به نام مادر
در بخش سوم از گفتوگو با پادکست «موزیکوفیل»، کاوه باغچهبان از اِولین باغچهبان پس از ثمین میگوید. در پایان این اپیزود خاطرات او از روزهای پایانی زندگی اِولین در استابول را میشنویم.
تهران؛ بعد از ۲۵ سال
در اپیزود هفتم از پادکست موزیکوفیل و بخش دوم از داستان آلبوم «چهارشنبهسوری»، کاوه باغچهبان ماجرای سفرش به ایران بعد از ۲۵ سال و حضورش در مراسم بزرگداشت پدرش را تعریف میکند.
کاشکی هر شب بود چهارشنبهسوری
در بخش پایانی از گفتوگو با پادکست «موزیکوفیل»، کاوه باغچهبان از تکمیلِ مجموعهی «چهارشنبهسوری»، همچنین برنامههای بعدی خانه باغچهبان و آثار در دست انتشار ثمین و اِولین میگوید.
خاطراتی از سالهای دور
کاوه باغچهبان در بخش اول گفتوگویش با حسام گرشاسبی، خاطراتی از ایران، پدربزرگش، مادرش و پدرش تعریف میکند. این گفتوگو اولین بار در آخرین روزهای سال ۱۳۹۹ منتشر شده است.
از درخت بپرس
این نسخهی صوتی در یک ضبط خانگی از دستنویس ثمین باغچهبان تهیه شده است. متن تایپشدهی «از درخت بپرس» به همراه فایل پیدیاف نسخهی دستنویس نیز در خانه باغچهبان موجود است.